Sikkerhet og lån

Sikkerhet

Sikkerhet er et fint konsept som bruker av banker for å låne ut penger, ofte mer penger enn det banken ville vært komfortabel med å låne ut om sikkerheten ikke hadde eksistert. Sikkerhet er en måte for banken å sikre seg mot utlåners mulighet for og ikke betale. Er du en utlåner så vil du gjerne ha pengene dine tilbake. Alt det en bank gjør er å gi penger med renter for å få pengene tilbake, samt litt ekstra for jobben. Bank og finans er med andre ord jobben med å tjene penger på å låne ut penger. Selve utlånskonseptet er ganske lett å forstå. Vi er alle innom dette og vet godt hva det vil si å låne penger, samt tjene penger på utlån.

Sikkerhet deles ofte opp i to deler. Lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet. Det betyr at du må gi noe som banken kan ta sikkerhet i eller så slipper du å gi banken noe den kan ta sikkerhet i. Før i tiden hente det ofte at man måtte fysisk gi noe til banken som banken kunne holde på. Dette kunne være dyre smykker, parkere en bil i bankes garasje eller på andre måter gi banken noe som du eide. Ble ikke lånet betalt ville banken ta eiendelen å selge den deretter. Mange har mistet mye ved å ta opp for mye lån, stilt hus og hjem i sikkerhet, for deretter å få et problem økonomisk.

Usikrede lån

Har du lånt penger noen gang vet du at det er ganske irriterende å måtte gi banken noe som skal tilfredsstille deres behov for å føle seg vel. Dette er ganske stressende også. Bankene tar ikke hva som helst. Kun ting som er dyrt eller ting som er lett omsettelig. Her snakker vi ofte om hus eller kanskje aksjer, hvis disse aksjene er i børsnoterte selskaper. Biler, tomter, båter og annet er også veldig vanlig å stille til disposisjon for bankene.

Usikrede lån, eller lån uten sikkerhet, er lån hvor banker gir deg pengene uten noen flere spørsmål. Disse lånene gir deg all makten og full handlefrihet. Du gjør med andre ord akkurat det du vil så lenge du betaler tilbake pengene til banken etter avtale.

Ditt valg

Hva passer deg best? Trenger du et lån og lurer på om du skal velge et lån med sikkerhet eller et lån uten sikkerhet er det viktig å vite først hva du skal kjøpe. Vet du akkurat hva du skal kjøpe og kjøpsobjektet er noe som banken gladelig ville tatt i pant, så burde du ta et lån med sikkerhet. Da vil du få lavere rente. Vil du kjøpe noe, eller ikke er helt sikker på hva du vil kjøpe, er det bedre å ta opp et usikret lån. Da bestemmer du og ingen vil bry seg om kjøpsobjektets verdi eller på andre måter verdi over tid.

Copyright Galleri 2020
Shale theme by Siteturner