Hvordan få flere lån fra banken – 2022 guide

Innlegget er sponset

Hvordan få et lån fra banken når du har dårlig kreditt

Hvis du har dårlig kreditt, kan det hende du tror at det ikke er snakk om å få lån fra banken. Det er imidlertid noen få ting du kan gjøre for å forbedre sjansene dine for å bli godkjent. For det første, sørg for å finne de beste lånevilkårene og prisene.

For det andre, prøv å få en medsøker med god kreditt for å hjelpe deg med å sikre lånet.

Til slutt, vær forberedt på å gi banken med tilleggsdokumentasjon for å bevise din økonomiske stabilitet Ved å følge disse tipsene kan du øke sjansene dine for å få lån i banken, selv om du har dårlig kreditt

Slik forbedrer du sjansene dine for å få lån fra banken 

Det er et par ting du kan gjøre for å forbedre sjansene dine for å få lån fra banken. Først må du sørge for at du har en god kredittscore. Jo høyere kredittscore du har, desto større er sannsynligheten for at du blir godkjent for et lån.

For det andre, prøv å få en medunderskriver med en god kredittscore. Dette vil forbedre deg sjansene dine for å bli godkjent for et lån, da medunderskriveren vil være ansvarlig for å tilbakebetale lånet hvis du misligholder.

Prøv til slutt å søke om lån med lav rente. Dette vil gjøre det mer sannsynlig at du blir godkjent for et lån, da banken vil kunne tjene mer penger på deg. Alternativt kan du også søke om forbrukslån på timen, og vurdere om det er noe for deg men det har som regel høyere renter.

Hva du skal gjøre hvis du sliter med å få et lån fra banken 

Hvis du sliter med å få lån fra banken, er det et par ting du kan gjøre for å forbedre sjansene dine. Først må du sørge for at du har en sterk forretningsplan og en god kredittscore. Du må også stille sikkerhet, for eksempel eiendom eller utstyr, for å sikre lånet. Hvis du ikke har en sterk forretningsplan eller kredittscore, kan du kanskje få et lån fra et familiemedlem eller en venn.

Du kan også se på alternative långivere. Uansett hvilken rute du velger å ta, sørg for at du gjør research og leter etter de beste prisene. Du bør også sørge for at du har råd til de månedlige betalingene før du tar opp et lån.

5 tips for å få flere lån fra banken 

Det er en rekke ting du kan gjøre for å øke sjansene dine for å få lån i banken. Her er fem tips:

1. Undersøk banken og dens utlåns kriterier. Hver bank har forskjellige kriterier for utlån, så det er viktig å undersøke bankene i ditt område for å se hvilken som er mest sannsynlig å låne ut til deg.

2. Utvikle et godt forhold til banken din. Hvis banken kjenner og stoler på deg, er det mer sannsynlig at de låner ut til deg.

3. Ha en sterk forretningsplan. Banken vil gjerne se at du har en gjennomtenkt plan for hvordan du skal bruke lånet og hvordan du skal betale det tilbake.

4. Sørg for at økonomien din er i orden. Banken vil se regnskapet ditt for å sikre at du er i en god posisjon til å betale tilbake lånet.

5. Vær forberedt på å tilby sikkerhet. Banken kan kreve at du stiller sikkerhet, for eksempel boligen eller bedriften din, for å sikre lånet. 

Ved å følge disse tipsene øker du sjansene dine for å få lån i banken.

5 grunner til at du kanskje ikke får lån fra banken 

Det er flere grunner til at du kanskje ikke får lån fra banken. Her er noen av de vanligste:

1. Din kredittpoengsum er for lav. Hvis kredittscore er under bankens terskel for godkjenning, vil du sannsynligvis bli nektet et lån. Du kan da se om du kan søke smålån uten kredittsjekk. Dette er fordi kredittpoengsummen din er en nøkkelfaktor som långivere bruker for å bestemme kredittverdigheten din. 

2. Du har ikke en sterk nok historie med banken. Hvis du ikke har en lang historie i banken, kan det hende de ikke er villige til å gi deg et lån. Dette er fordi de ikke har nok informasjon om din økonomiske historie til å vurdere risikoen din.

3. Du har ikke nok sikkerhet. Sikkerhet er noe du kan stille til banken som sikkerhet for lånet. Hvis du ikke har nok sikkerhet, kan det hende at banken ikke er villig til å gi deg et lån.

4. Du er allerede for gjeldsatt. Hvis du allerede har mye gjeld, kan det hende at banken ikke er villig til å gi deg et lån. Dette er fordi de kan se på deg som en høyrisikolåner.

5. Banken tilbyr ikke lån til ditt spesifikke formål. Noen banker tilbyr kun lån til bestemte formål, for eksempel boliglån eller bedriftslån. Hvis du leter etter et lån til et annet formål, kan det hende at banken ikke kan hjelpe deg.