Er førerkort gratis – Her er svaret

Innlegget er sponset

Mange mennesker lurer på om førerkortet er gratis, spesielt unge førstegangssøkere som ikke har erfaring med det norske førerkortsystemet. Dessverre er svaret nei, førerkortet er ikke gratis i Norge. Du må betale for både opplæringen og selve førerkortet. Men det er noen unntak som kan gjøre det billigere å skaffe seg førerkortet.

Dette må du betale for

Det første du må betale for når du skal ta førerkortet, er opplæringen. Du kan enten velge å ta opplæringen på en trafikkskole eller med en privatlærer. Prisen på opplæringen vil variere avhengig av hvor du bor og hvilken trafikkskole eller privatlærer du velger. I tillegg vil kostnadene også avhenge av hvilken type førerkort du tar. For eksempel er det billigere å ta førerkort for moped enn å ta førerkort for bil.

Når du har fullført opplæringen og bestått både teori- og praktisk prøve, må du betale for selve førerkortet. Kostnadene for førerkortet vil igjen avhenge av hvilken type førerkort du tar. For eksempel vil prisen på et førerkort for moped være billigere enn for et førerkort for bil. I tillegg vil prisen også variere avhengig av hvor i landet du bor.

Få førerkortet billigere

Det er imidlertid noen unntak som kan gjøre det billigere eller til og med gratis å ta førerkortet. Hvis du er mellom 16 og 18 år og ønsker å ta førerkort for moped, kan du få økonomisk støtte fra NAV. Dette kan dekke en del av kostnadene for opplæringen og selve førerkortet. Det er også mulig å få støtte fra NAV hvis du har en funksjonsnedsettelse som gjør det vanskelig å ta førerkortet på vanlig måte.

Les også: Hvorfor er grafisk design viktig

Dette kan også gjøre

En annen måte å spare penger på når du tar førerkortet, er å være flink til å planlegge. Jo flere timer du trenger for å bestå teori- og praktisk prøve, jo mer vil det koste deg. Derfor kan det være lurt å øve på teoriprøvene på forhånd og være forberedt til den praktiske prøven.

Det er også viktig å huske på at førerkortet er en investering i fremtiden din. Selv om det kan være dyrt å skaffe seg førerkortet, gir det deg en stor frihet og gjør det lettere for deg å komme deg rundt på egen hånd. Så selv om det koster litt penger nå, vil det lønne seg på sikt.

Testen.no er et alternativ for billig teoriprøve

Med den helt nye teoriappen fra Testen.no kan du øve på teoriprøven for MC, bil og moped. Du kan velge mellom to abonnement som skiller mellom lengden du har tilgang til appen. Du får også fornøyd- og beståttgaranti som gjør at du kan få igjen pengene om du er ikke er fornøyd eller består.